ServiceVerkoop.eu - cursus music producer
 • Shameless Promotion

 • cursus music producer beginner


  MUSIC PRODUCER BEGINNER


  Maakt u en wilt u leren om uw eigen muziek te produceren?
  Of heeft u interesse in muziek en wilt u hier meer mee doen?

  Dan is deze praktische cursus echt iets voor u!


  Na afloop kunt u van een PC een muziekstudio maken en daarin uw eigen muziek produceren.

  U leert o.a. om live performances op te nemen en deze te ondersteunen met elektronische (virtuele) instrumenten en effecten.

  Ook leert u de muziek te arrangeren tot een song.

  Voor wie is de cursus Music Producer bestemd?
  Deze cursus Music Producer is bestemd voor iedereen die zijn eigen muziek wil leren produceren.

  Het einddoel
  Na het afronden van de cursus Music Producer kun je van je PC een muziekstudio maken. U kunt muziek opnemen en eventuele problemen oplossen. U weet hoe je studioapparatuur en software kunt inzetten.

  U weet hoe je muziek ondersteunt met (virtuele) instrumenten en effecten. U bent op de hoogte van de basisprincipes van de muziek- en geluidstheorie.
  U kunt een song arrangeren en een productie samenstellen.

  Inhoud van de cursus Music Producer
  De cursus bestaat uit: 2 dagdeel cursussen van 4 uur. Ieder dagdeel behandelt een aantal aspecten van de muziekproductie.

  Een aantal gebieden:

  Effecten
  U leert welke effecten er zijn en hoe u ze kunt toepassen. U leert bijvoorbeeld wat een equalizer doet, welke dynamische effecten U kunt toepassen, reverb-effecten onderscheiden en toepassen, het belang van delay-tijden kennen, modulatie-effecten en distortion en psychoakoestische effecten toepassen.

  De software:
  In dit hoofdstuk gaan we in op de software waarmee je werkt: U leert de mogelijkheden en beperkingen kennen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. het importeren van audiobestanden, knippen en plakken, loopen, opnames maken, mixen, automation en mixdown.

  MIDI
  U leert wat MIDI is en hoe U MIDI kunt toepassen. Je leert over de historie en over moderne toepassingen. Ook leert U wat een MIDI-interface is en hoe je deze kunt installeren. Bovendien leert u hoe software omgaat met MIDI-informatie. Tot slot leert u MIDI-bestanden importeren en exporteren.

  Virtuele instrumenten In dit deel leert u virtuele instrumenten gebruiken. U leert wat een virtueel instrument is en hoe u deze instrumenten kunt toevoegen aan een arrangement.

  Sampling
  U leert wat sampling is en hoe je deze techniek toepast. U kunt straks binnen Cubase een sample gebruiken, kent de verschillende technieken en weet wat een sample-library is. Ook bent u op de hoogte van copyright en sample clearance. Virtuele effecten In dit hoofdstuk leert u virtuele effecten gebruiken.

  U weet straks wat de voordelen en nadelen van deze techniek zijn, kunt effecten toevoegen aan audiotracks, een effectmix samenstellen en een stack van virtuele effecten maken. Bovendien leert u virtuele effecten toevoegen aan virtuele instrumenten.

  Arrangeren en produceren
  U leert arrangementen maken en een productie samenstellen. Na een introductie gaan we in op songstructuren, de belangrijkste elementen van een song, quantisatie, improvisatie en mixen.

  Verdieping Software
  In dit deel gaan we dieper in op de software.

  U leert een aantal gevorderde technieken toepassen. Live optreden In dit hoofdstuk leert u uw muziek en apparatuur voorbereiden voor live optredens.

  U leert o.a. over podiumtechniek, het voorbereiden van tracks, het voorbereiden van apparatuur, het werken met live muzikanten, monitoring, live software en het belang van een back-up.

  Inclusief software
  De software die u nodig hebt is inbegrepen.


  Dit heb je minimaal nodig

  Voor het werken met de software, moet uw computer minimaal voldoen aan de volgende eisen: Windows XP, Vista of Windows 7,8,10 1.4 Ghz-processor. 1024 Mb Ram. DVD-drive. Direct X compatible geluidskaart. USB-poort. internet


  Vooropleiding
  Voor deze cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig, basiskennis pc gebruik volstaat.

  Prijs
  Prijs per dagdeel: 50,- Totaal: 100,-
 • Voorwaarden