
WEBDESIGN BEGINNER
In de cursus Webdesign Beginner leert u hoe u uw eigen homepage ontwerpt en bouwt.
Ook leert u omgaan met toepassingen als nieuwsgroepen en e-mail.
Webdesign bestaat voor een groot deel uit oefeningen die u achter de PC doet.
Die oefeningen doet u met de gratis trialsoftware die u bij deze opleiding ontvangt.
Aan het eind van de opleiding heeft u uw eigen fraai vormgegeven en goed doordachte website gebouwd.
Voor wie is de cursus Webdesign bestemd
De cursus Webdesign is bestemd voor iedereen die wil leren een eigen website te bouwen. De cursus begeleidt u in een aantal lessen bij het bouwen van een eigen website.
Het einddoel
Na de cursus Webdesign bent u in staat uw eigen website te ontwerpen en te bouwen. U hebt geleerd met HTML te werken en weet hoe u een website moet uploaden en aanmelden bij zoekmachines.
Inhoud van de cursus Webdesign
De cursus Webdesign bestaat uit verschillende onderdelen.
Als u de benodigde basiskennis hebt opgedaan, gaat u meteen zelf aan de slag. Zo bouwt u stap voor stap aan een website.
Introductie internet
In dit deel doet u basiskennis op over internet. Wat is internet, hoe werkt het, wat is een webpagina en browser en wat voor soorten pagina's zijn er? Ook maakt u kennis met HTML. Bovendien leert u hoe een internetadres is opgebouwd.
Basis HTML
In dit onderdeel leert u meer over HTML. U leert onderscheid maken in HEAD- en BODY-elementen op een site. U leert hoe u met BODY-elementen de inhoud en opmaak van een document bepaalt. Wat voor achtergrond gebruikt u bijvoorbeeld, waar wilt u afbeeldingen plaatsen, hoe zien kopjes eruit en waar worden alinea's afgebroken? Ook leert u gebruikmaken van hyperlinks.
Praktijkopdracht: een website maken aan de hand van specificaties
In dit onderdeel gaat u zelf aan de slag! Aan de hand van een duidelijk omschreven opdracht gaat u stap voor stap zelf een website bouwen. U maakt verschillende pagina's, werkt met frames, past eenvoudige opmaaktechnieken toe, voegt links toe en plaatst afbeeldingen.
Een website ontwerpen
Was vroeger de traagheid van een site de grootste frustratie, tegenwoordig zijn dat pop-upvensters, reclames en virussen in allerlei soorten en gedaantes. Waar het bij websites om draait, is functionaliteit. U kunt een site nog zo mooi maken met afbeeldingen, geluid, animaties e.d. als uw bezoeker niet kan vinden wat hij zoekt, is het geen goede site.
Daarom leert u in dit hoofdstuk hoe u een goed doordachte website opzet. U krijgt tips om een handige navigatie op te zetten, tekst functioneel op te maken en afbeeldingen, geluid en video op een slimme manier in te zetten. Ook leert u welke programma's u hierbij kunt gebruiken.
Tabellen
Op veel webpagina's wordt gebruikgemaakt van tabellen. Deze zijn handig voor het presenteren van gegevens, maar vooral ook voor de algemene indeling van pagina's. Daarom leert u in dit hoofdstuk hoe je tabellen maakt, hoe u ze opmaakt en hoe u ze in kunt zetten op uw site.
Afbeeldingen voor het web
Een website zonder afbeelding is ondenkbaar. Om afbeeldingen op een juiste manier te gebruiken, moet u wel op een aantal dingen letten. Ze mogen niet te groot zijn, zowel wat formaat betreft, als wat betreft de bestandsgrootte. In dit hoofdstuk leert u aan welke eisen een goede afbeelding voor internet moet voldoen.
Het formulier maken
Als een bezoeker gegevens invult op een formulier moeten deze ook weer door de websitebeheerder worden ontvangen. Voor dit soort bewerkingen wordt gebruikgemaakt van zogenaamde scripts. In dit onderdeel leert u hoe u een formulier maakt. Daarbij leert u hoe u omgaat met o.a. invulvakken, uitklapbare en niet-uitklapbare keuzelijsten, tekstvelden, keuzerondjes, selectievakjes, de knop Formulier verzenden en de Bedankt voor het invullen-pagina.
De website uploaden en domeinregistratie
Hoe plaatst u uw site op het world wide web? Daarover gaat dit hoofdstuk. U leert hoe je een domeinnaam kiest en registreert en hoe u uw website uploadt.
Een weblog toevoegen
U leert werken met Wordpress en uw weblog koppelen aan uw site.
Stijlbladen
Met stijlbladen (stylesheets) bepaal je de presentatie van uw site. U leert hoe u stijlen definieert en aangeeft waar deze toegepast moeten worden.
De website aanmelden
In dit hoofdstuk leert u hoe u uw website aanmeldt bij een zoekmachine, zodat uw site door de juiste mensen gevonden wordt. U leert gebruikmaken van robots, een beschrijving en keywords.
Hardware
We gaan ervan uit dat u beschikt over Windows 2000, XP of Vista, Windows 8,10, een internetaansluiting en e-mailadres.
Uw hardware voldoet als u beschikt over een 800 Mhz processor, minimaal 512 MB intern geheugen en minimaal 100 MB vaste schijfruimte.
Duur: 5 uur
Totale cursuskosten: € 200,-